Häät ovat erityinen tilaisuus, jossa kaksi ihmistä yhdistetään avioliitossa. Häät ovat tunnelmallisia ja kauniita tapahtumia, joihin liittyy monia perinteitä ja tapoja.

Sana "häät" tulee vanhasta englanninkielisestä sanasta wedde, joka tarkoittaa "lupausta tai valaa". Sanan alkuperäinen merkitys viittasi siihen, että joku antoi tai lupasi uskollisuutensa toiselle henkilölle. Ajan myötä sanan merkitys siirtyi viittaamaan varsinaiseen seremoniaan, jossa kaksi ihmistä vaihtaa valan.

Häät pidetään yleensä kirkossa, mutta jotkut parit valitsevat erikoisemmat puitteet, kuten rannan tai puutarhan. Seremonian toimittaa yleensä pappi, pastori tai rabbi. Valanvaihdon jälkeen pari julistetaan mieheksi ja vaimoksi ja he jakavat suudelman. Sen jälkeen järjestetään vastaanotto, jossa vieraat voivat onnitella nuorta paria ja juhlistaa heidän tuoretta liittoaan.

Häihin liittyy monia erilaisia perinteitä ja tapoja. Joissakin kulttuureissa morsiamen on tapana pukeutua valkoiseen pukuun, kun taas toisissa morsian voi pukeutua kirkkaanväriseen pukuun. Länsimaisissa kulttuureissa sulhasella on tapana pukeutua smokkiin tai pukuun, kun taas itämaisissa kulttuureissa sulhanen voi pukeutua perinteisiin vaatteisiin.

Perinteisesti myös hääauton koristeluun on kiinnitetty erityistä huomiota. Jo häissä käytettävän auton valinta voi olla hyvinkin tärkeää hääparille ja kuvastaa heidän arvojaan. Koristeluun löydät useita vaihtoehtoja, hääauton koristelusta.

Sormusten vaihtaminen on toinen yleinen perinne. Vihkisormukset ovat yleensä kultaa, ja niitä pidetään vasemman käden neljännessä sormessa. Ne symboloivat ikuista rakkautta ja sitoutumista. Sormukset voidaan antaa esimerkiksi sormustyynyltä.

Hääkakku on toinen tärkeä osa useimpia häitä. Kakku koristellaan yleensä kukilla tai muilla rakkauden ja avioliiton symboleilla. On tapana, että hääpari leikkaa ensimmäisen palan kakkua yhdessä. Valikoimissamme olevia hääkakun koristeita pääset katselemaan täältä.

Häät ovat iloisia tilaisuuksia, joita parit ja heidän perheensä juhlivat kaikkialla maailmassa. Ne ovat aika kokoontua yhteen ja julistaa rakkauttaan toiselle ihmiselle todistajien edessä. Häihin liittyy niin monia erilaisia perinteitä ja tapoja, että ne ovat todella ainutlaatuisia rakkauden juhlia.

Decora Housen hääkaupasta löydät valtavan valikoiman klassikoita ja uutuuksia häiden koristeluun.