Lasten synttärit ovat taianomainen tapahtuma, jossa on lupa heittäytyä leikkisään tunnelmaan ja nauttia perheenä – sekä lasten ystävien – kanssa unohtumattomista hetkistä. Hyvällä suunnittelulla lasten synttärit voivat olla ikimuistoiset niin päivänsankarille kuin vieraillekin. Tässä muutama vinkki, joilla varmistat onnistuneet lasten synttärit!

1. Valitse synttäriteema yhdessä lapsen kanssa

Teeman valitseminen on synttärivalmistelujen hauskin vaihe! Kun lapsi saa osallistua teemavalintaan, siitä tulee heti osa synttärien taikaa. Teema voi liittyä lapsen suosikkihahmoon, harrastukseen tai vaikka lempiväriin. Yksisarviset, dinosaurukset ja prinsessat ovat ikisuosikkeja, mutta väriteemat, kuten pastellinsävyt voivat myös tuoda juhliin tyylikästä yhtenäisyyttä.

Katso kaikki valmiit juhlateemat täältä, ja aloita suunnittelu.

2. Suunnittele juhlien kesto ja kutsu vieraat

Kun lasten synttärit kestävät noin 1,5 tuntia, tunnelma säilyy energisenä ja ohjelma rullaa sujuvasti. Kutsuissa on hyvä mainita juhlien paikka, aika ja kesto. Muistathan mainita myös teeman ja toiveet pukeutumisesta – lapset rakastavat pukeutua teeman mukaisesti! On myös kätevää pyytää ilmoittautumisia etukäteen ja kysyä mahdollisista allergioista, jotta tarjoilut sujuvat mutkattomasti.

3. Valitse tarjoilut yksinkertaisesti ja lapsille sopiviksi

Tarjoilujen valinnassa kannattaa pitää mielessä, että yksinkertainen on usein paras vaihtoehto. Kuppikakut, cake popsit ja pienet makeat herkut ovat lasten suosikkeja, ja niiden syöminen on helppoa. Jäätelöbaari on takuuvarma hitti kesäjuhlissa, kun taas burgerit ja hodarit toimivat loistavasti ulkona grillaten. Kokemusten perusteella pienet sormi naposteltavat ovat lasten synttäreille kaikkein toimivimpia, erityisesti kaverisynttäreillä.

4. Suunnittele leikit ja ohjelmanumerot etukäteen

Suunniteltu ohjelma varmistaa sen, että juhlien tunnelma pysyy iloisena ja lapset viihtyvät. Klassiset leikit, kuten onginta, aarteen etsintä ja rikkinäinen puhelin, tuovat iloa ja naurua juhlijoille. Voitte myös tehdä teemaan sopivia askarteluja.

Jos haluat järjestää jotain erityisen ikimuistoista, mikset kokeilisi vesi-ilmapallo kisaa ulkona. Tarkoitus on saada vesi-ilmapallot osumaan sopivan etäisyyden päässä oleviin ämpäreihin, rikkoutumatta tietenkin. Jokaisesta osumasta saa pisteen.

Pidä tietokilpailu synttärivieraille. Visassa voi olla tietty teema tai kysymykset voivat koskea useampaa aihetta.

Myös pienet palkinnot nostavat lasten juhlamieltä!

Muista: Tärkeintä on iloinen tunnelma

Olipa tyylisi järjestää juhlia millainen tahansa – teetkö kaiken itse vai ostatko paljon valmiina – pääasia on, että päivänsankari ja vieraat nauttivat. Pieni suunnittelu auttaa pitämään juhlien kulun sujuvana, mutta rento asenne ja lasten ilo ovat aina onnistuneiden juhlien salaisuus.

Tutustu valmiisiin synttäri teemoihin ja koristeisiin verkkokaupassamme tästä, ja luo unohtumattomia synttäri muistoja lapsille!