Olemme valinneet hääpaikaksemme Tampereen Haulitehtaan, joka on kauniisti vanhaa kunnioittaen remontoitu ja jo sisään astuessa toivottaa tervetulleeksi ilmapiirillään. Vanhat rosoiset punatiiliset seinät, mustat rautaiset yksityiskohdat ikkunoissa ja katossa sekä suuret tulisijat juhlatilan molemmissa päissä luovat ihanan lämminhenkisen tunnelman ja sopivat täydellisesti maalaisromanttiseen talvihää teemaamme.

Päätöksen juhlatilasta vahvisti lupa polttaa siellä kynttilöitä, toisin kuin monissa muissa paikoissa. Olemme nähneet tilan noin vuosi sitten varatessamme sen, joten päätin häästressiä lievittääkseni käydä paikan päällä suunnittelemassa kattausta ja koristelua.

Tilan ollessa itsessään jo melko näyttävä, kohdistan eniten huomiota koristelussa pöytiin ja niiden kattaukseen. Pöytäliinojen sävyä mietittyäni päädyin valkoiseen kuten suurimmassa osassa juhlia päädytään – valkoisen helppo saatavuus ja sen tuoma raikas pohja kattaukselle ratkaisivat päätökseni. Koska somisteet ovat melko läpikuultavia ja hentoja, valitsin myös lautasliinan väriksi valkoisen, jotta se ei yllättävän suurena kappaleena vie värillään huomiota muusta kattauksen somistuksesta.

Valmiiksi valitsemani vaalean roosan väriset pitsiset kaitaliinat luovat utuisuudellaan hienon kontrastin rosoiseen punatiileen sopien silti kauniisti yhteen. Kun vielä astiat ovat valkoista, kirkasta lasia ja hopeanväristä metallia, ovat lähtökohdat kunnossa yksityiskohtien suunnitteluun.

Somisteistani suurimpia ovat kynttiläpurkit, joten aloitin sommittelemalla niitä kaitaliinalle eri määriä sekä kukkien kanssa että ilman hakien sopivaa kokonaisuutta. Pelkissä kynttilöissäkin on oma viehätyksensä niiden hehkuessa monilukuisena lämmintä valoa lasipurkeissa, mutta kaunein kokonaisuus mielestäni syntyi lopulta yhdistämällä pari rustiikista kynttiläpurkkia ihanaa herkkyyttä tuovan kukkakimpun kanssa, jonka maljakkona toimii maalaisromanttiseen teemaan sopiva mini maitopullo. Näin jäi hyvin tilaa vielä a-muodossa seisoville menu/ohjelma -korteille, joissa jatkuu ajan patinan ja pitsin yhdistelmä. 

Koekattauksen kukkakimppu nousee kauniisti muun somistuksen yläpuolelle, mutta seurustelua ajatellen lopulliset kimput haluan sittenkin hieman matalammaksi ja vihreän sävyn talvisen harmaa vihreäksi lisäämällä kimppuun murattia.

Pienimmät yksityiskohdat viimeistelevät kattauksen, joten asettelin helminauhoja kaitaliinalle koristeiden joukkoon sitomaan niitä yhdeksi kauniiksi kokonaisuudeksi. Valitsin helmiksi koristehelminauhat, jotka kieppuvat ilmavasti siimassa sulautuen kauniisti muihin somisteisiin ja kokeilin niitä sekä valkoisena että roosan värisenä.

Värivalintani osui omaksi yllätyksekseni pitsiliinan kanssa samaa sävyä olevaan roosaan, jonka olin ajatellut hukkuvan saman värin vuoksi pitsiin. Helmet kuitenkin erottuivat hyvin ja kokonaisuus oli harmonisempi samansävyisillä helminauhoilla kuin valkoisilla.

Lopuksi asettelin kauniisti koristeleikatut sydämen muotoiset paikkakortit vaalean roosan värisillä sydän pyykkipojilla laseihin – ihana yhdistelmä, mutta helmen hohtoiset sydämet jo itsessään näyttävissä paikkakorteissa ovat ehkä hieman liikaa rustiikkisessa teemassani. Onneksi samoja sydänpaikkakortteja löytyi myös pienellä viillolla varustettuina, joten saan ne pysymään lasinreunassa itsekseen ihastuttavana yksityiskohtana.

Koekattaus on toteutettu neljän hengen pöytään, mutta todennäköisesti teen häihin kahdeksan hengen pöytiä, jolloin sekä somistukselle että vieraille jää hieman enemmän tilaa ja kokonaisuudesta tulee yhtä aikaa käytännöllinen ja kaunis. 

Lopputulokseen olen niin tyytyväinen, että en koe juhlapaikan kaipaavan juurikaan muuta somistusta – sama koristelu jatkuu vieraspöytien lisäksi lahjapöydässä, tarjoilupöydissä sekä morsiusparin pöydässä lisänään vain ehkä muutama teemaan sopiva viirinauha. 

Koska kattaus ei aiheuttanutkaan lisästressiä, hankin sen muuten pienellä lisäaskartelun tarpeella: nostelin kynttiläpurkkeja pois tieltä ikkunalaudalle ja totesin, että nehän sopivat sinne täydellisesti – ja ikkunalautoja riittää! Nyt sitten kerään pika-aikataululla lisää lasipurkkeja ja yritän tuplata alkuperäisen määrän parissa viikossa, jotta saan koko juhlatilan loistamaan kauniissa kynttilänvalossa.